Intesa Sanpaolo siguron vazhdimësinë e plotë të shërbimit të klienteve në degët e saj, me kujdes të veçantë për mbrojtjen e stafit

Tuesday, 17 Mars 2020 23:06

INTESA SANPAOLO SIGURON VAZHDIMESINE E PLOTE TE SHERBIMIT TE KLIENTEVE NE DEGET E SAJ, ME KUJDES TE VEÇANTE PER MBROJTJEN E STAFIT TE SAJ

Tiranë, 17 Mars 2020 - Intesa Sanpaolo Bank Albania, ndërsa siguron vazhdimin e ofrimittë shërbimit për klientët, dëshiron të informojë publikun për ndryshimet e mëposhtme të cilat synojnëtë sigurojnë mbrojtjene stafittonë që ofrojnë shërbime për klientët në 35 Degët e Bankës në Shqipëri.

Degët tona do të vazhdojnë të jenë të hapura për publikun, nga e hëna në të premtenga ora 08:30 – 15:30, por do të operojnë me staf të reduktuar për shkak të masave të marra për të mbrojtur stafin tonë dhepër të siguruar vazhdimësinë e ofrimit të shërbimit te klientët tanë.

E vetmja Degë e mbyllur, është ajo që ndodhet në qendrën tregtare TEG për shkak se qendra tregtare TEG është e mbyllur për publikun në vijim të masave të marra nga autoritetet në vend.

Për më tepër, janë në fuqi të gjitha masat e tjera parandaluese të publikuara në faqen tonë të Internetit si dhe të afishuara në të gjitha Degët tona siç janë distanca prej 1.5 m nga punonësi i Bankës dhe klientët e tjerë dhe numri i kufizuar i klientëve në ambjentet e Degës.

Në të njëjtën kohë, Intesa Sanpaolo Bank Albania siguron vazhdimësinë e plotë të shërbimit për klientët e saj përmes kanaleve alternative; shërbimin bankar dixhital, (Digital Banking/ Internet Banking) karta debiti dhe kartë krediti me zero komision për blerje në çdo POS në Shqipëri dhe shërbime bankomatesh (ATM)në 77 pika në Shqipëri.

Të gjitha masat e marra janë përqendruar në mbrojtjen e stafit tonë, por edhe në përputhje me garancinë e vazhdimësisë dhe cilësisë së shërbimit ndaj klientëve tanë. Shëndeti dhe siguria në punëe punonjësve tanë janë ndër përparësitë tona kryesore në këtë fazë delikate emergjence. Kjo na lejon t'u përgjigjemi nevojave të klientëve që do të shkojnë në degë për transaksione që nuk mund të shtyhen dhe nuk mund të menaxhohen nga kanalet dixhitale të ofruara nga Banka.

 

Ne dëshirojmë të falënderojmë të gjithë kolegët që vazhdojnë të sigurojnë shërbimin ndaj klientëve tanë në menyrë të personalizuar dhe me transparencë të plotë, duke konfirmuar dhe njëherë afërsinë e Bankës me familjet dhe bizneset në çdo kohë.

 

Për pyetje të mëtejshme në lidhje me shërbimin në Degë, ju lutemi telefoni Qendrën tonë të Kontaktit në numrat:

08006000 (falas nga Albtelecom); +355 4 2276000; +355 692080903.

 

Login to post comments

Lajmet e fundit

“Markat, ndikimi kryesisht nga Perëndimi”

Media

“Markat, ndikimi kryesisht nga Perëndimi”

Flet Era Xhabafti, zv.menaxhere e përgjithshme e kompanisë “Mini Invest Albania”   Ndonëse pandemia ka ndikuar në kërkesën për më shumë komoditet, kërkesat janë që edhe rehatia të jetë me marka. Kështu shprehet...

Çfarë do bëhet me dosjen ‘Xibraka’!

Politikë

Çfarë do bëhet me dosjen ‘Xibraka’!

Nga Flamur Vezaj: Dosja ‘XIBRAKA’ nuk ka vetëm emrin e Olsi Ramës! Aty ka edhe plot te tjerë, te njohur e te panjohur, biznesmen, ndërtues, kriminel e krerë bandash qe veprojnë akoma...

Dosja ‘5D’/ Zef Preçi: Skemë e ngjashme me inceneratorët, djajtë kanë dalë nga shishja

Politikë

Dosja ‘5D’/ Zef Preçi: Skemë e ngjashme me inceneratorët, djajtë kanë dalë nga shishja

Eksperti i ekonomisë, Zef Preçi, e konsideroi si një skemë të ngjashme me atë të inceneratorëve, atë të krijuar nga drejtorët e Erion Veliajt me kompaninë ‘5D’. Për emisionin “Task Force”...