Duhet të kurseni patjetër para

E Enjte, 26 Prill 2018 16:41

Nëse ju mendoni se shpenzimet që keni gjatë muajit, nuk ju lejojnë që të kurseni, kyështë vetëm një justifikim. Për të gjithë të rinjtë që nuk kanë përgjegjegjësi mbi supe, nuk kanë për të bërë pazarin mujor të familjes apo për të paguar taksa,por kanë  një punë, ekspertëët janë të mendimit që duhet të kurseni edhe nëse keni nëse keni një këst mujor për të paguar në kreditë studentore.

Duke rifinancuar kreditë tuaja studentore dhe duke krijuar llogari të shumta kursimi janë dy mënyra të cilët ekspertët thonë që ju mund ta paguani më mirë borxhin, ndërsa jeni duke kursyer për të ardhmen.

Ju mund të paguani borxhin tuaj të studentëve para se të mendoni për përpjekjen e kursimit të parave.

Por sipas ekspertëve financiarë, ju në të njëjtën kohë mund t’i realizoni të dyja këto. ‘Arsyeja se pse mund të mendoni në lidhje me kursimin e parave, e ndërsa njëkohësisht mund të paguani borxhin ekziston për shkak se paratë tuaja rriten me kalimin e kohës”.

Në disa raste, për disa dekada me radhë, njerëzit mund të paguajnë borxhin e tyre dhe se pritja për të shpëtuar mund të jetë e dëmshme për sa i përket potencialit afatgjatë të pasurisë.

Kristen Euretig, i cili është një planifikues i certifikuar financiar në Brooklyn Plans, tha se është e rëndësishme që të kurseni disa para, madje edhe ndërsa jeni duke paguar borxhet apo ndodheni në një rast emergjence.

Nëse i vendosni të gjitha paratë në përdorim të ndonjë ripagimi. Atëherë nuk do të keni mjaft para për të mbuluar një emergjencë dhe do t’ju duhet të mbështeteni përsëri tek borxhi, argumentoi financieri Eureting.

Por ja se çfarë duhet të bëni për të kursyer para nëse keni dhe detyrime të tjera për të paguar ndërkohë.

Përqendrohuni në normën e interesit të borxhit tuaj

Faktori më i rëndësishëm për t’u marrë parasysh ndërsa bëhet fjalë për prioritetet tuaja financiare është norma e interesit e borxhit tuaj. Kartat e kreditit kanë gjithmonë tendencën për të patur norma të larta interesi, mesatarisht 12.77% në vitin 2017, kjo sipas CreditDonkey.

Nga ana tjetër, kreditë për student kanë norma interesi dhe shifra të veçantë.

Normat për kreditë e subvencionuara të drejtpërdrejta universitare në vitin 2017 ishte 4.5%. Pothuajse nuk na kanë rastisur ndonjëherë për të pasur klientë dorështrënguar nëse po paguajmë borxhin e kartës së kreditit.

Pra mbi të gjitha, paguaj borxhin e interesit më  të lartë para se të përpiqesh për të shpëtuar. Por nëse jeni duke paguar borxhin e studentëve, paratë që ju kurseni për shkak të normave të ulëta të interesit duhet t’ju lejojnë të kurseni ca para mënjanë.

Rifinanconi kreditë tuaja

Mundësia  e marrjes e një norme të ulët të interesit për kredi është rifinancimi.

Kjo do të thotë, që ju të zëvendësoni kredinë tuaj ekzistuese me një hua të re nëpërmjet një huadhënësi privat, nganjëherë me një normë interesi deri në 2.5% ose 3%, kjo sipas Forbes.

Por ju së pari mund të forconi rezultatin e kreditit tuaj të parë. Përmirësoni rezultatin tuaj të kreditit në mënyrë që të rifinanconi kreditë tuaja studentore me normën më të ulët të mundshme të interesit.

Mbani mend se, nëpërmjet rifinancimit do të hiqni dorë nga mbrojtja federale e kredisë duke përfshirë planet e ripagimit të të ardhurave, faljen e kredisë, shtyrjen dhe shmangien e afatit të kredisë.

Nëse shkoni drejt kësaj rruge, sa herë që të shihni për një rritje në rezultatin tuaj të kreditit, duhet të rifinanconi përsëri kreditë tuaja. Përveç kësaj, rifinancimi vjen zakonisht me tarifat e transaksionit. Për të kuptuar nëse rifinancimi është i vlefshëm në këto kosto, duhet të merrni në konsideratë shumën tuaj të kredisë.

Shumë nga programet tuaja online në lidhje me rifinancimin do t’ju lejojë të bëni një llogaritje për të kuptuar nëse rifinancimi  është i vlefshëm.

Në varësi të bilancit tuaj të kredisë, ajo mund t’ju kursejë me mijëra dollar në interes të kohëzgjatjes së kredisë tuaj, ose para shtesë e cila mund të shkojë drejt kursimit dhe investimit.

Kini parasysh marrjen e një kredie personale

Një mundësi tjetër për të menduar nëse keni borxhe në kartën tuaj të kreditit është marrja e një huaje personale.

Nëse kualifikoheni për një normë më të ulët interesi se sa mund të merrni në kartën tuaj të kreditit, mund të përdorni kredinë personale për të paguar atë borxh dhe më vonë të paguani kredinë e re me një ritëm më të ulët.

Automatizoni pagesat tuaja të borxhit

Një mënyrë e thjeshtë për të kursyer para është se t’i kryeni pagesat tuaja në mënyrë automatike. Automatizoni strategjinë e pagesës së borxheve në mënyrë që të mos mbeteni disi të ngujuar në rast të ndonjë tarife të vonuar ose me akuza të tjera të panevojshme.

Shërbimet federale të kredisë do t’ju ofrojnë gjithashtu një reduktim të normës së interesit prej 0.25% nëse automatizoni pagesat.

Me kalimin e kohës, kjo mund t’ju kursejë shumë para. Automatizimi i transfertave në llogarinë tuaj të kursimeve për më tepër nuk mund t’ju dëmtojë.

Krijoni llogari të shumëfishta kursimi

Pika më thelbësore është padyshim shlyerja e borxhit, por shumica e njerëzve e kanë neglizhuar disi këtë fakt: të kursesh për një emergjencë dhe të kursesh për atë që quhet një rezervë e lirë, e cila mund të përdoret për udhëtime, për të vizituar familjen, dhe gjëra të tjera zbavitëse.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...