Reparti që ruante metalurgjikun

Tuesday, 06 July 2021 18:34
Foto Tob Stoddard Foto Tob Stoddard

Për të krijuar imazhin se veprat ishin të rëndësishme, dikur ato që zinin një sipërfaqe të mëdha, ruheshin me reparte të posaçme sigurimi. Të tilla ishin kombinati “Çeliku i partisë” Elbasan, kombinati i drurit në Shkodër, azotiku në Fier, etj. Karakteristikë për vëmendjen e treguar ishte fakti se veprat e këtij lloji ishin me humbje të jashtëzakonshme ekonomike. Vetëm për sigurimin e kombinatit të Elbasanit shërbente një efektiv prej 190 personash, oficerë, nënoficerë dhe ushtarë të shërbimit të detyrueshëm ushtarak. Në perimetrin e kombinatit ishin ndërtuar kulla shërbimi të cilat i jepnin popullit përshtypjen se “armiku” synonte t’i godiste këto “mrekulli”. Një vijë jo e vogël e këtij perimetri mund të shihej nga linja hekurudhore me mjaft lehtësi, përfshi edhe kullat e rojës. Ky shërbim vijoi deri në vitin 1991.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Sport

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Nga Christian Falk, BILD   Ai ka qenë prej vitesh një nga yjet tanë më të mëdhenj aktivë të futbollit në mbarë botën. Por jo për shumë kohë...  Lideri i kombëtares Toni Kroos...

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Sociale

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Vrulli i turizmit gjatë viteve të fundit në Shqipëri ka nxitur zhvillimin e aktiviteteve të turizmit detar për qëllime çlodhëse dhe argëtuese.  Sipas Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit deri më tani...

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...