Reparti i Riedukimit nr.325 nga Lezha në Tiranë, vitet 1968 – 1991

Diel, 25 July 2021 19:17
Planet e repartit në dy kohë Planet e repartit në dy kohë

U formua fillimisht në Ishull Lezhë në vitin 1968 me synim kryerjen e punimeve në bujqësi. Në vitin 1970 këtu punonin në bujqësi 301 të burgosur. Reparti u mbyll në vitin 1972.

Më 17.1.1972 u krijua Reparti nr.325 Tiranë në rrugën “Ali Demi”. Qëllimi i ngritjes së kampit ishte për ndërtime banesash. Statistika e vitit 1969 tregon se këtu punonin 301 të dënuar ordinerë. Në vitet 1983 e 1984 në repart vërehet edhe prania e ndonjë të dënuari politik. Në vitin 1985 punonin 2 të dënuar politikë dhe 168 të dënuar ordinerë. Në janar 1987 në repart ishin 180 të dënuar ordinerë. Në vitin 1988 në repart punonin 118 të burgosur politikë dhe 165 të dënuar ordinerë. Në vitin 1990 këtu erdhën gratë e dënuara të Repartit nr.318 Kosovë, duke themeluar kështu burgun e grave në sistemin e re, i cili vijon të jetë i hapur edhe sot.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...