Stabilitet financiar, profesionalizëm dhe novacion/ Grupi “SIGAL UNIQA” ruan lidershipin në tregun shqiptar të sigurimeve

Premte, 28 July 2023 14:52

Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare (AMF) publikon raportin mbi ecurinë e tregut të sigurimeve në Shqipëri për periudhën janar-qershor 2023.

Sipas raportit, të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për muajin janar-qershor 2023 kapën vlerën 11,042 milionë lekë, ndërsa numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 638,072 me një rritje prej 12.72% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Tregu vijon të jetë i orientuar tek sigurimet e Jo-Jetës, të cilat sollën 91.80% të vëllimit të përgjithshëm të primeve, sigurimet e Jetës kanë 8.13% dhe risigurimi 0.07 %.

Sa i përket kompanive që operojnë treg, SIGAL UNIQA Group Austria dhe SIGAL LIFE UNIQA Group Austria vijojnë të mbeten më të mëdhatë dhe më të besuarat te sigurimet e jo-jetës dhe jetës.

Ndarja e tregut

Në Sigurimet e Jo-Jetës, SIGAL UNIQA ze mbi 28% të totalit, shifër konsekuente që prej themelimit të kompanisë dhe me diferencë krahasuar me 7 kompanitë e tjera që operojnë në treg.

Ndërsa në Sigurimet e Jetës, diferenca me kompanitë e tjera është edhe më e madhe. SIGAL LIFE UNIQA kryeson tregun duke zënë 45% të tij, ose rreth 2-fishin e kompanisë që rënditet e dyta.

Dëmet e paguara

SIGAL UNIQA ka paguar gjatë 6-mujorit të parë 2023 mbi 714 milionë Lekë dëmshpërblime tek klientët e saj teksa 8 kompanitë në total kanë paguar 3 miliardë lekë.

SIGAL LIFE UNIQA ka paguar gjatë 6-mujorit të parë 2023 mbi 84,2 milionë lekë me 4 kompanitë në total që regjistrojnë 158,2 milionë lekë dëmshpërblime.

Sipas shifrave të AMF, nëse do të llogarisim totalin e tregut të sigurimeve në Shqipëri, Jo-Jetë dhe Jetë, ku operojnë 12 kompani, SIGAL UNIQA Group Austria ze rreth 30% të tij.

PSE KY BESIM I PALËKUNDUR TEK KJO KOMPANI?

Shërbimi profesional ndaj klientëve, pagimi i drejtpërdrejtë i dëmeve dhe risitë që sjell vazhdimisht në treg janë disa prej arsyeve pse SIGAL UNIQA Group Austria mbetet kompania më e madhe dhe më e besuar e sigurimeve në Shqipëri.

Të përkushtuar dhe me profesionalizëm, mbi 2,412 punonjës dhe agjentë të SIGAL UNIQA shërbejnë në mbi 1,230 zyra në 3 shtete (Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Veriut) me standarte tërësisht europiane duke qenë pranë mbi 1,25 milionë klientëve atëherë kur ata kanë më shumë nevojë.

Ndaj, edhe sot, pas afro 25 vjetësh, kjo kompani mbetet adresa numër 1 për cilindo qytetar që do të sigurojë jetën, shëndetin, pronën, automjetin e çdo gjë tjetër me vlerë.

SIGAL UNIQA Group Austria, jetojmë më mirë së bashku

Webwww.sigal.com.al

E-mailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

WhatsApp: 068 606 2829

Modifikuar më Premte, 28 July 2023 15:07
Login to post comments

Lajmet e fundit

Fitore ‘magjike’ në 'Air Albania', kuqezinjtë mposhtin Poloninë dhe kryesojnë grupin

Sport

Fitore ‘magjike’ në 'Air Albania', kuqezinjtë mposhtin Poloninë dhe kryesojnë grupin

Kombëtarja shqiptare e futbollit ka fituar me rezultatin e pastër 2-0 ndeshjen e radhës kundër Polonisë, në stadiumin “Air Albania” në kryeqytet, me dy gola të mrekullueshëm të Jasir Asanit...

“Karta e Kujdesit Shëndetësor”, dhurata e duhur për mësuesit në vigjilje të vitit të ri shkollor  

Sociale

“Karta e Kujdesit Shëndetësor”, dhurata e duhur për mësuesit në vigjilje të vitit të ri shkollor  

“Një edukim i mirë mund të ndryshojë çdokënd. Një mësues i mirë mund të ndryshojë çdo gjë” Edhe pak ditë na ndajnë nga fillimi i vitit të ri shkollor. Mijëra fëmijë...

Besim i palëkundur prej më shumë se 24 vjetësh/ SIGAL UNIQA, lidere e tregut shqiptar të sigurimeve

Aktualitet

Besim i palëkundur prej më shumë se 24 vjetësh/ SIGAL UNIQA, lidere e tregut shqiptar të sigurimeve

Pavarësisht se prej 1999-ës në tregun e sigurimeve janë futur shumë aktorë të rinj dhe dinamikat e tij kanë ndryshuar, vetëm një gjë ka mbetur konstante dhe e pandryshuar: besimi...