Tokë me ligjin 7501, shtohen edhe tri kategori që përfitojnë tapi

Diel, 24 Mars 2019 11:32

Personat që kanë punuar në ish-ndërmarrjet bujqësore, por që nuk jetonin në fshat, personat që jetonin në fshat, por që nuk kanë punuar në ish-ndërmarrjet bujqësore dhe personat që kanë marrë me qira tokë bujqësore, por ajo nuk është pjesë e investimeve strategjike do të pajisen me tapi për tokën. Kushti i vetëm që duhet të plotësojnë të tri kategoritë është që të kenë pasur regjistrimin në gjendjen civile në fshat në 1 gusht të vitit 1991. Ky është ndryshimi i fundit që ka miratuar qeveria shqiptare në lidhje me kalimin e të drejtës mbi pronësinë për tokat bujqësore.

Në vendimin që është botuar në fletoren zyrtare, i cili iu jep të drejtë përdoruesve të tokës të kthehen në pronarë, thuhet se ” familjet bujqësore ose individët, të cilët përmbushin kushtet: janë punonjës të ish-ndërmarrjes bujqësore më 1.8.1991, gjendja civile e të cilëve u është transferuar në fshatin ku gjendet toka objekt i kalimit në pronësi, pas datës 1.8.1991, por të mos kenë përfituar tokë bujqësore në përdorim apo pronësi, në fshatin ku kanë pasur gjendjen civile më 1.8.1991; që e përdorin tokën për veprimtari bujqësore, por kanë mungesa në plotësimin e dokumentacionit të përdorimit apo pronësisë”-thuhet në vendim. 
Login to post comments

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...