Ministrja Denaj paraqet marrëveshjen me BB për projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor

E Enjte, 19 September 2019 17:43

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, paraqiti para deputetëve në seancën e sotme plenare projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes së huasë ndërmjet Shqipërisë dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, pjesë e Bankës Botërore. Përmes kësaj marrëveshje, Banka Botërore vë në dispozcion shumën prej 17,600,000 euro për Projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor, i cili do të zbatohet në disa faza, ku faza e parë mbulon Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë, ndërsa faza e dytë përfshin Bosnje-Hercegovinën, Kosovën dhe Malin e Zi.

Ministrja Denaj sqaroi se projekti parashikon zhvillimin e sportelit të vetëm doganor “Single Window”, i cili do të mundësojë komunikimin elektronik mes autoriteteve doganore dhe të gjitha institucioneve  kombëtare që lëshojnë leje, licenca, autorizime, të cilat janë të domosdoshme për kryerjen e procedurave doganore në  import-eksportin e mallrave. Sipas Ministres, kjo do të synojë uljen e kohës së zhdoganimit, uljen e kostove për bizneset, lehtësi dhe trasparencë.

“Projekti i BB do të kontribuojë në thjeshtimin e procedurave administrative për autoritetet doganore dhe operatorët ekonomikë dhe do të lehtësojë dhe sigurojë tregtinë. Gjithashtu, pritet të ketë dhe efekte financiare pasi kompjuterizimi dhe thjeshtësimi i procedurave do të mundësojë që kompanitë e vendosura në Shqipëri të përballojnë më me efektivitet dhe me kosto më të ulëta lëvizjen e lirë të mallrave. Do të rrisë efektivitetin dhe për Administratën Doganore”, u shpreh Ministrja Denaj.

Login to post comments

Lajmet e fundit

“Markat, ndikimi kryesisht nga Perëndimi”

Media

“Markat, ndikimi kryesisht nga Perëndimi”

Flet Era Xhabafti, zv.menaxhere e përgjithshme e kompanisë “Mini Invest Albania”   Ndonëse pandemia ka ndikuar në kërkesën për më shumë komoditet, kërkesat janë që edhe rehatia të jetë me marka. Kështu shprehet...

Çfarë do bëhet me dosjen ‘Xibraka’!

Politikë

Çfarë do bëhet me dosjen ‘Xibraka’!

Nga Flamur Vezaj: Dosja ‘XIBRAKA’ nuk ka vetëm emrin e Olsi Ramës! Aty ka edhe plot te tjerë, te njohur e te panjohur, biznesmen, ndërtues, kriminel e krerë bandash qe veprojnë akoma...

Dosja ‘5D’/ Zef Preçi: Skemë e ngjashme me inceneratorët, djajtë kanë dalë nga shishja

Politikë

Dosja ‘5D’/ Zef Preçi: Skemë e ngjashme me inceneratorët, djajtë kanë dalë nga shishja

Eksperti i ekonomisë, Zef Preçi, e konsideroi si një skemë të ngjashme me atë të inceneratorëve, atë të krijuar nga drejtorët e Erion Veliajt me kompaninë ‘5D’. Për emisionin “Task Force”...