Dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, preku një grup të madh pronarësh në Fier, iu morën…
Dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, preku një grup të madh pronarësh në Gjirokastër, iu morën…
Elbasani 1-Hiqmet Baholli e pjesëtar, 1 shtëpi 2-Hiqmet Baholli, 2 dyqane 3-Nazmi Baholli, 1 dyqan, 1 depo 4-Trashëgimtarët e Xhafer…
Me dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, u shtetëzuan shumë shtëpi, dyqane e depo në Delvinë…
Deri në vitin 1950 regjimi komunist kishte bërë konfiskime pronash të “armiqve të popullit”, shtetëzime të ekonomive e sipërmarrjeve të…
Për 46 vjet të diktaturës komuniste, shqiptarët nuk u ndanë vetëm nga bota, por edhe nga njerëzit e tyre që…
Shihni si ishte dekreti i emërimit të zëvendësisht drejtorit të Liceut të Korçës, Veniamin Dashi, më 4.2.1949 nga mëkëmbësi Jacomoni.…
Në Tiranë u mbajt një mbledhje e intelektualëve për të kundërshtuar ideologjinë komuniste dhe për t’i shërbyer çështjes kombëtare. Shtypi…
Aleko Vangjel Turtulli (10.1.1910-10.9.1988), lindi në Selanik e vdiq në Korçë. Më 1921-1926 ndoqi liceun e Korçës. Më 1926-1931 ndoqi…
Dikur, pavarësisht se flitej për emancipimin e gruas, propagandohej se ajo duhej të punonte më shumë se burrat. 
Koçi Xoxe ishte numri 2 i partisë. Miladin Popovii ishte numri 1, por formalisht udhëheqës quhej Enver Hoxha. Se si…
Kiço Foto Llazari, 32 vjeç nga Lukova ishte arrestuar më 20.6.1946. Akuzoje se ishte lidhur me reaksionarë dhe u kishte…

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...