Thirrja e Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë: Jo avokat privat në raste dëmi

Saturday, 17 August 2019 09:28

Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë, përmes një thirrje publike, kërkon që të kenë ndryshime që të lehtësojnë personat që përfshihen në aksidente, ku kryesorja është që të eleminohet detyrimi për të marrë një avokat privat në raste dëmi. ”Kostot për hartimin e një prokure të posaçme, mbledhjen dhe përgatitjen e dokumentacionit përkatës, për kërkesë padinë dhe depozitimin e saj në gjykatë. Koha dhe nervat e humbura në zhvillimin e seancave të gjykimit në shkallë të parë dhe të dytë. Tarifat dhe shpenzimet përmbarimore që parapaguhen nga i dëmtuari, pra në këtë rast nga ju. 30%-50% e shumës së dëmshpërblimit që përfiton i dëmtuari i shkon përfaqësuesit ligjor”,-thuhet në deklaratën e Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë.

Postimi i plotë

Siguria në rradhë të parë është në trurin tonë, ai është tipar i instiktit dhe kulturës së njeriut. Policia e Shtetit duke i rekomanduar drejtuesve të automjeteve të tregojnë kujdesin maksimal gjatë udhëtimit të tyre, veçanërisht gjatë fluksit të mbingarkuar të sezonit turistik, i fton ata që të respektojnë me rigorozitet rregullat thelbësore të qarkullimit rrugor, me qëllim parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e sigurisë në rrugë. Ne si shoqatë, kemi për qëllim mbrojtjen e interesave dhe përgjegjësive ndaj konsumatorëve shqiptar. Ndaj duam t’ju bejmë me dije se: Të gjithë qytetarët që pësojnë dëme nga aksidentet automobilistike, dëme shëndetësore apo humbje jete, gëzojnë të drejtën për t’u dëmshpërblyer. Në rast dëmi, ndiqni hapat e nevojshme për të përshpejtuar procedurat e marrjes së dëmshpërblimit dhe shmangien e shpenzimeve në avokatë dhe procedura të gjata gjyqësore.

1. Si palë e dëmtuar ju duhet të plotësoni kërkesën për dëmshpërblim pranë kompanisë së sigurimit dhe për të gjitha hapat e tjerë që duhet të ndiqni, ju do të ndihmoheni nga një specialist teknik i Kompanisë së Sigurimit. Mirëpo disa qytetarë shkojnë drejt e në gjykatë, të këshilluar kështu nga avokati i tyre. Përvoja shumë vjeçare në treg dëshmon qartë mbi praktikat abuzive nga disa avokatë ”vjelës-sistemi”. Nuk janë të pakta rastet kur qytetarë të ndershëm kanë rënë pre e mashtimeve të tilla nga ana e avokatëve.

2. Bashkëngjitini të gjithë dokumentacionin e kërkuar nga Kompania e Sigurimit dhe kohëzgjatja e marrjes së dëshpërblimit është 35 ditë. Nëse do të zgjidhni t’i drejtoheni, si hap të parë direkt e në gjykatë, na vjen keq t’ju themi se, si i dëmtuar për të marrë dëmshpërblimin tuaj sipas ligjit, ju do të kaloni një proces që zgjat nga 6 muaj deri në 3 vjet.

3. Kompania e Sigurimit do t’i japë të dëmtuarit dëmshpërblimin që i takon, në masën 100%. Dokumentacioni i kërkuar dhe llogaritja e dëmshpërblimit bëhen bazuar në Rregulloren Nr. 53, datë 26.06.2009 të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare (AMF) dhe mbi Ligjin Nr. 10076, datë 12.02.2009 “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”, dhe kryhet nga vlerësues të shoqërisë të liçencuar nga AMF.

Nëse ju shkoni menjëherë në gjykatë, ju do të paguani një sërë shpenzimesh financiare shtesë, duke ju shkaktuar stres mendor dhe rëndim të xhepit tuaj me:
•Kostot për hartimin e një prokure të posaçme, mbledhjen dhe përgatitjen e dokumentacionit përkatës, për kërkesë padinë dhe depozitimin e saj në gjykatë.
• Koha dhe nervat e humbura në zhvillimin e seancave të gjykimit në shkallë të parë dhe të dytë.
•Tarifat dhe shpenzimet përmbarimore që parapaguhen nga i dëmtuari, pra në këtë rast nga ju.
• 30%-50% e shumës së dëmshpërblimit që përfiton i dëmtuari i shkon përfaqësuesit ligjor.

Kompania e sigurimit në përputhje me ligjet në fuqi për fushën e veprimit të saj duhet dhe e ofron pa pagesë këtë shërbim, duke bërë të mundur që ju të përfitoni 100% të dëmshërblimit tuaj në kohë, me saktësi dhe transparencë. Në rast vonese apo pakënaqësie drejtohuni tek Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë. Ne jemi pikërisht këtu për t’ju lehtësuar këtë proces. Ne jemi për transparencën, edukimin financiar, zgjedhjen, trajtimin e drejtë Në rast dëmi, bëni kujdes, mendoni për veten, tregohuni të zgjuar!

Modifikuar më Saturday, 17 August 2019 09:31
Login to post comments

Lajmet e fundit

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Sport

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Nga Christian Falk, BILD   Ai ka qenë prej vitesh një nga yjet tanë më të mëdhenj aktivë të futbollit në mbarë botën. Por jo për shumë kohë...  Lideri i kombëtares Toni Kroos...

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Sociale

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Vrulli i turizmit gjatë viteve të fundit në Shqipëri ka nxitur zhvillimin e aktiviteteve të turizmit detar për qëllime çlodhëse dhe argëtuese.  Sipas Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit deri më tani...

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...