Ministrja Denaj paraqet marrëveshjen me BB për projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor

E Enjte, 19 September 2019 17:43

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, paraqiti para deputetëve në seancën e sotme plenare projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes së huasë ndërmjet Shqipërisë dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, pjesë e Bankës Botërore. Përmes kësaj marrëveshje, Banka Botërore vë në dispozcion shumën prej 17,600,000 euro për Projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor, i cili do të zbatohet në disa faza, ku faza e parë mbulon Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë, ndërsa faza e dytë përfshin Bosnje-Hercegovinën, Kosovën dhe Malin e Zi.

Ministrja Denaj sqaroi se projekti parashikon zhvillimin e sportelit të vetëm doganor “Single Window”, i cili do të mundësojë komunikimin elektronik mes autoriteteve doganore dhe të gjitha institucioneve  kombëtare që lëshojnë leje, licenca, autorizime, të cilat janë të domosdoshme për kryerjen e procedurave doganore në  import-eksportin e mallrave. Sipas Ministres, kjo do të synojë uljen e kohës së zhdoganimit, uljen e kostove për bizneset, lehtësi dhe trasparencë.

“Projekti i BB do të kontribuojë në thjeshtimin e procedurave administrative për autoritetet doganore dhe operatorët ekonomikë dhe do të lehtësojë dhe sigurojë tregtinë. Gjithashtu, pritet të ketë dhe efekte financiare pasi kompjuterizimi dhe thjeshtësimi i procedurave do të mundësojë që kompanitë e vendosura në Shqipëri të përballojnë më me efektivitet dhe me kosto më të ulëta lëvizjen e lirë të mallrave. Do të rrisë efektivitetin dhe për Administratën Doganore”, u shpreh Ministrja Denaj.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...