Burgu nr.3 Burrel, i njohur më pas me numrin 321, u çel në vitin 1946. Burgu është ndërtuar midis fundit…
Nga shuma prej 10 milion dinarësh jugosllavë, sipas shkresës së datës 28.9.1945, 4 milion u përdorën për të veshur ushtrinë…
Sipas shkresës së datës 21.9.1945, qeveria jugosllave i akordoi “qeverisë demokratike shqiptare” një fond prej 10 milion dinarësh. Prej tyre,…
Në nëntor 1916, u lajmërua vdekja e perandorit Franz Jozef, i cili vetëm pak kohë më parë kishte festuar 80-vjetorin…
Tahir Curran Kërnaja (1917-2002), i cili mbaroi Shkollën Teknike në vitin 1937, kreu në Itali disa kurse policore para dhe…
Në organet e Partisë së Punës raportohej vazhdimisht për barsoletat e treguara në popull. Në to tallej vazhdimisht partia dhe…
Sipas njoftimit të Mëkëmbësisë të datës 16.3.1942, Qemal Stafa dhe Drita Kosturi ishin kallëzuar penalisht më 15.11.1941 në Gjykatën e…
Byroja Politike e Komitetit Qendror të PPSH-së nga informacionet e siguruara ishte organi që vendoste mbi gjykimet dhe masën e…
Më 16-23 tetor 1946 në kinoteatrin “Kosova” u mbajt kongresi i 3-të i Rinisë Popullore të Shqipërisë. Shokët e agjitpropit…
Ekzekutimi i Prek Calit dhe personave të tjerë, ndër të cilët më i njohuri është Dom Ndre Zadeja, është kryer…
Më 8.11.1995 Forumi Kombëtar i Intelektualëve Shqiptarë depozitoi një kallëzim penal në organin e akuzës për disa ish zyrtarë të…
Më 25 shkurt 1965, 11 anëtarët e ekspeditës gjeologjike të Batrës, gjatë një përpjekje për të shpëtuar një prej miqve…

Lajmet e fundit

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Politikë

Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Nga Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe...

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Sport

'Drejt Gjermanisë', UEFA publikon disa nga fotot më ikonike të Shqipërisë

Shqipëria u kualifikua për herë të dytë në historinë e saj, në një kampionat Europian.   Kuqezinjtë i mbyllën kualifikueset në vendin e parë, duke lënë pas kombëtare të forta si Çekia...