Biznesi, në “fitim” me bankat? – Në vitin 2017 zëri i të ardhurave financiare ishte pozitiv

Hënë, 25 February 2019 16:36

Gjatë vitit 2017, sipërmarrja shqiptare pati një bilanc pozitiv në zërin e të ardhurave dhe shpenzimeve financiare. Të ardhurat e këtij zëri vijnë kryesisht nga interesat që biznesi merr nga investimet financiare, përfshi paratë e mbajtura në banka, ndërsa shpenzimet financiare konsistojnë në interesat dhe komisionet e paguara për bankat.

Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, për herë të parë në pesë vitet e fundit, ky bilanc ishte pozitiv dhe biznesi arkëtoi 4.2 miliardë lekë të ardhura financiare. Në vitet e mëparshme, ky zë i bilancit kishte qenë negativ për disa dhjetëra miliardë lekë. Për shembull, në vitin 2016 zëri i të ardhurave dhe shpenzimeve financiare ishte negativ për gati 23 miliardë lekë.

Përmbysja e këtij raporti në vitin 2017 përbën një zhvillim të pazakontë dhe që mund të ketë disa shpjegime. Së pari, të dhënat mbështeten në anketimin e ndërmarrjeve dhe jo në pasqyra të mirëfillta financiare, çka mund të nënkuptojë edhe një shkallë më të madhe pasaktësie.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Tentoi të hidhej në lumin Buna me 4 fëmijët e mitur, Policia ndalon 27-vjeçaren

Kronikë

Tentoi të hidhej në lumin Buna me 4 fëmijët e mitur, Policia ndalon 27-vjeçaren

  Ndërhyrja e Policisë në  Shkodër parandaloi një ngjarje të rëndë. Tentoi të hidhej në lumin Buna, bashkë me 4 fëmijët e saj të mitur, falë ndërhyrjes së shpejtë nga patrulla e...

U martuan pak kohë më parë/ Gjykata e Lartë rrëzon kërkesën e çiftit të lesbikeve që kërkuan regjistrimin e dy fëmijëve me të drejta mëmësie të barabartë

Politikë

U martuan pak kohë më parë/ Gjykata e Lartë rrëzon kërkesën e çiftit të lesbikeve që kërkuan regjistrimin e dy fëmijëve me të drejta mëmësie të barabartë

    Gjykata e Lartë ka rrëzuar kërkesën e Edlira Mara dhe Alba Ahmetaj, çifti i lesbikeve që u martua pak kohë më parë në Bashkinë e Tiranës.   Ato kërkuan që t’i regjistronin...

Dha informacion të qeverisë amerikane, ish-punonjësja e CIA akuzohet se ka punuar si agjente e Koresë së Jugut

Globi

Dha informacion të qeverisë amerikane, ish-punonjësja e CIA akuzohet se ka punuar si agjente e Koresë së Jugut

    Një specialiste e politikës së jashtme, e cila dikur punonte për CIA-n dhe Këshillin e Sigurisë Kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, përballet me akuza se ka punuar si agjente e...